Det sägs att svensk ekonomi kommer att krympa. Det säger i alla fall Riksbankens chef, Stefan Ingves. Och det kan hända, men svensk företagsamhet är en bra part som inte ger upp så lätt. Det har vi sett genom alla tider av förändring.

1990-talets början var en sådan skakig tid. Ny Demokrati kom in i riksdagen, och nynazister marcherade i Gamla stans gator. Räntan gick upp 200%. Människor med villor drabbades mest.
Men vi reste oss.

Året när Lehman Brothers gick i konkurs

Året 2008 skedde nästa kris, Lehman Brothers gick i konkurs, vilket ledde till att världens börser sjönk som stenar mot havets botten. Vi fick som mål med högst 2% inflation, men nu ser inflationen ut att skena på nytt. Alla pratar om högre matpriser, medan i vårt östra grannland under hela denna tid har haft bra mycket högre matpriser än vad vi är vana vid här i Sverige.
Om de klarar av högre matutgifter borde vi också göra det, eller hur?

Det finns ljusglimtar i framtiden

Vi klarar alla kriser, även om det ser krisartat ut på många fronter; kriget i Ukraina, miljöklimatmål som går åt skogen, och en ny regering som ska få stopp på gängkriminaliteten. Vi har en del problem. Nyss kom vi ur en långvarig pandemi, som verkligen var ett stort slag mot företagsamheten, särskilt små företag drabbades hårdast av pandemin. Men styrkan i svensk ekonomi är den att vi anpassar oss.

Vi är relativt flexibla när det gäller att anpassa oss efter nya omständigheter, eller hur? Så ser vi till den svenska möjligheten att rikta om vårt företagande så kan framtiden faktiskt ta sig ur den inflation som vi ser just nu. Har du ett eget företag? Om det går bra för dig, kanske du har mycket att stå i som hindrar ditt företagande? Då kan du få avlastning genom att i din tur ge ett annat företag arbete med ditt företags ekonomi. Läs mer här: retentio.se/bokforingsfirma-stockholm.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *