Funderar du på att arbeta med corporate finance? Om man är intresserad av detta område brukar man antingen gå en ekonomiutbildning på någon av landets universitet eller högskolor. Även som jurist kan man arbeta med corporate finance. Som jurist eller ekonom, har man en utbildning som mycket väl lämpar sig för arbete inom corporate finance. Att arbeta inom corporate finance innebär att man förmodligen säljer aktier antingen till privatkunder eller andra företag. Man kan även arbeta som aktiemäklare och förmedla aktier till kunder som har pengar att investera för på en aktiemarknad.

Man kan jobba med corporate finance på bank

Alla aktiemäklare behöver inte arbeta på Stockholmsbörsen, eller någon annan aktör såsom Aktietorget eller beQuoted. Man kan även arbeta på bank och säljer aktier till privatkunder. Det är även många företag som vänder sig till sin bank för att köpa aktier, AMF pension köper regelbundet aktier som en del av sin strategi att fördubbla sina kunders investeringar eller fonder som de har köpt, kanske inför en pensionering.
Som ekonom har man stora kunskaper inom ekonomi vilket lämpar sig väl för arbetet med att sälja aktier.

Erfarenhet av finance corporate viktigt

Men även efter utbildningen gäller det att skaffa sig erfarenhet, som är mycket värdefull. Att följa aktiemarknaden är väldigt viktig så att man kan ge rätt råd som rådgivare, exempelvis. Ett samhällsintresse är bra, eftersom just corporate finance handlar om företag, och på djupet handlar det om människor och det förtroende som människorna har för ett visst företag. Man brukar dela in den svenska aktiemarknaden i de stora företagen såsom, Holmen, Mo och Domsjö, Hennes & Mauritz, Assa Abloy, Sandvik, Ericsson med mera. Sedan brukar även vissa nya startups som man tror mycket på också vara hett efterfrågade på aktiehandeln i Sverige. Några av sådana kan man nämna Spotify och andra techföretag. Även mindre företag kan vara intressanta att köpa in sig i, i form av aktier.